Hem Fakta om företaget Medarbetare/Nätverk Kontakt Tankar om samarbete Våra tjänster Outlook Retreat Seminarier Böcker Ny ledarskapsbok English

Tankar om samarbete

Bra samarbete bygger på ömsesidigt engagemang, nyfikenhet, raka kommentarer och prestigelöshet.

.

Outlook retreat

Outlook Retreat är en mötesplats för att diskutera och utveckla tankar om ledarskap, personlig utveckling och företagande.

Seminarier

Vi genomför seminarier inom bl a omvärldsanalys, kommunikationsstrategi och förändringsarbete.

Pressmeddelande

Ny ledarskapsbok sammanfattar 40 tänkbara fällor och möjliga lösningar

Peter Eriksons nya bok beskriver vanliga fällor i ledarskapet i dagens företag, organisationer, myndigheter och kommuner. Boken innehåller 40 praktikfall från verkligheten. En verklighet som innebär slimmade organisationer, kortsiktighet, diffusa arbetsbeskrivningar och spretig styrning. Men boken ger också många goda exempel på ledare som lyckas. Här får vi konkreta tips för att hantera varningssignalerna på arbetsplatsen och förslag på hur det egna ledarskapet kan utvecklas.

Peter Erikson är en av Sveriges mest erfarna konsulter inom strategisk kommunikation och ledarskap. Han har erfarenhet från mer än 30 år som kommunikationschef i både börsföretag och organisationer samt VD för två av Sveriges ledande PR-konsultföretag, bl a Rikta Kommunikation som försvann i en berömd Sydafrika-satsning med dr Alban-konserter.

Han har också varit styrelseordförande och styrelseledamot i ett antal företag och engageras som kursledare vid många utbildningar både inom privat och offentlig sektor. I boken har Peter valt ut 40 ledarskapssituationer från närmare 240 genomförda uppdrag som konsult, styrelseledamot och vd.

Hans tidigare bok, Planerad kommunikation, har sålt i mer än 30 000 exemplar.

Det är inte lätt att vara ledare i dagens företag och organisationer. Den allt snabbare förändringstakten innebär att det blir svårare att göra rätt vägval. Ändå kan relativt enkla lösningar finnas runt hörnet. De små stegens förändring och förbättring visar sig oftast vara mer effektiva än drastiska grepp som skapar förvirring.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda situationer där ledarskapet brustit och där läsaren får en inblick i vad man kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

För mer information

Peter Erikson; 070-420 33 00, peter@eriksonoutlook.se

Nyheter

2015-05-12

Ny ledarskapsbok

Det är inte lätt att vara ledare i dagens företag och organisationer. Den allt snabbare förändringstakten innebär att det blir svårare att göra rätt vägval. Ändå kan relativt enkla lösningar finnas runt hörnet. De små stegens förändring och förbättring visar sig oftast

vara mer effektiva än drastiska grepp som skapar förvirring.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda

situationer där ledarskapet brustit och där läsaren får en inblick i vad man kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

 

2013-08-27

Samarbete med Reformklubben

Erikson Outlook inleder ett samarbete med konsultföretaget Reformklubben som har drygt 20 medarbetare. Samarbetet innebär att Peter Erikson kommer att stödja Reformklubben i flera affärsutvecklingsprojekt framöver. Erikson Outlook kommer också att ha sitt kontor i Reformklubbens lokaler.

 

2013-04-11

Peter Erikson är ny ledamot i advisory board för Hero Kommunikation, som är ett av Sveriges snabbväxande pr-konsultföretag. Bland övriga ledamöter i advisory board märks bl a Inger Holmström, tidigare kommunikationsdirektör på Posten och Vattenfall. 

Hero Kommunikation har bl a följande företag och organisationer som kunder: BDO, Handelsbanken, LRF, Stockholms stad och Vårdföretagarna.

 

2013-01-30

Bland nyinkomna uppdrag märks bl a följande:

- Ansvarig för upphandling av ny PR-byrå till större

  energiföretag

- Utbildningsuppdrag för kommunikationsstrategi för

  statlig myndighet

- Krishantering för konsumentföretag

 

2013-01-25

Peter Erikson medverkar som föreläsare på Berghs utbildning "Communication Management" under våren. Peter har ansvarat för utbildningen under fem år, men lämnade vid nyåret över kursansvaret till Andris Zvejnieks, en av Sveriges mest erfarna informationschefer.

 

Sök

Skriv in det du vill söka efter här