Hem Fakta om företaget Medarbetare/Nätverk Kontakt Tankar om samarbete Våra tjänster Outlook Retreat Seminarier Böcker Ny ledarskapsbok English

Tankar om samarbete

Bra samarbete bygger på ömsesidigt engagemang, nyfikenhet, raka kommentarer och prestigelöshet.

.

Outlook retreat

Outlook Retreat är en mötesplats för att diskutera och utveckla tankar om ledarskap, personlig utveckling och företagande.

Seminarier

Vi genomför seminarier inom bl a omvärldsanalys, kommunikationsstrategi och förändringsarbete.

Ny  ledarskapsbok

Det är inte lätt att vara ledare i dagens företag och organisationer. Den allt snabbare förändringstakten innebär att det blir svårare att göra rätt vägval. Ändå kan relativt enkla lösningar finnas runt hörnet. De små stegens förändring och förbättring visar sig oftast vara mer effektiva än drastiska grepp som skapar förvirring.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda situationer där ledarskapet brustit och där läsaren får en inblick i vad man kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

Köp boken

Du kan köpa boken i fysiks form på Lavas webshop.

Pressinformation

Peter Eriksons nya bok beskriver vanliga fällor i ledarskapet i dagens företag, organisationer, myndigheter och kommuner. Boken innehåller 40 praktikfall från verkligheten. En verklighet som innebär slimmade organisationer, kortsiktighet, diffusa arbetsbeskrivningar och spretig styrning. Men boken ger också många goda exempel på ledare som lyckas. Här får vi konkreta tips för att hantera varningssignalerna på arbetsplatsen och förslag på hur det egna ledarskapet kan utvecklas.

Läs hela pressmeddelandet>>

.

 

Seminarium

Peter har också tagit fram ett par grundprogram för seminarium 2-3 timmar och workshop halv

dag/hel dag med boken som underlag. På seminariet presenterar Peter en sammanfattning av

sina slutsatser och en 10 i topp-lista över vanliga fällor, där deltagarna också får reflektera över egna erfarenheter och utmaningar.

Läs mer>>

Ledarskapets 10 vanligaste fällor

Boken går igenom 40 olika fall, baserat på 240 olika projekt Peter Erikson genomfört. Här är en lista över de 10 vanligaste.

Läs mer>>

E-Kurs: Så här undviker du de vanligaste misstagen

Med enkla medel kan du slippa att göra de vanligaste misstagen inom ledarskap. Anmäl dig till Peter Eriksons e-kurs där han går igenom ett urval av de vanligaste misstagen och lösningar på dessa. Kursen är gratis och du får ett mail per dag i 10 dagar.

Anmäl dig till E-kursen och ta del av Peters ovärdeliga tips.>>

Nyheter

2015-05-12

Ny ledarskapsbok

Det är inte lätt att vara ledare i dagens företag och organisationer. Den allt snabbare förändringstakten innebär att det blir svårare att göra rätt vägval. Ändå kan relativt enkla lösningar finnas runt hörnet. De små stegens förändring och förbättring visar sig oftast

vara mer effektiva än drastiska grepp som skapar förvirring.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda

situationer där ledarskapet brustit och där läsaren får en inblick i vad man kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

 

2013-08-27

Samarbete med Reformklubben

Erikson Outlook inleder ett samarbete med konsultföretaget Reformklubben som har drygt 20 medarbetare. Samarbetet innebär att Peter Erikson kommer att stödja Reformklubben i flera affärsutvecklingsprojekt framöver. Erikson Outlook kommer också att ha sitt kontor i Reformklubbens lokaler.

 

2013-04-11

Peter Erikson är ny ledamot i advisory board för Hero Kommunikation, som är ett av Sveriges snabbväxande pr-konsultföretag. Bland övriga ledamöter i advisory board märks bl a Inger Holmström, tidigare kommunikationsdirektör på Posten och Vattenfall. 

Hero Kommunikation har bl a följande företag och organisationer som kunder: BDO, Handelsbanken, LRF, Stockholms stad och Vårdföretagarna.

 

2013-01-30

Bland nyinkomna uppdrag märks bl a följande:

- Ansvarig för upphandling av ny PR-byrå till större

  energiföretag

- Utbildningsuppdrag för kommunikationsstrategi för

  statlig myndighet

- Krishantering för konsumentföretag

 

2013-01-25

Peter Erikson medverkar som föreläsare på Berghs utbildning "Communication Management" under våren. Peter har ansvarat för utbildningen under fem år, men lämnade vid nyåret över kursansvaret till Andris Zvejnieks, en av Sveriges mest erfarna informationschefer.

 

Sök

Skriv in det du vill söka efter här