Hem Fakta om företaget Medarbetare/Nätverk Kontakt Tankar om samarbete Våra tjänster Outlook Retreat Seminarier Böcker Ny ledarskapsbok English

Tankar om samarbete

Bra samarbete bygger på ömsesidigt engagemang, nyfikenhet, raka kommentarer och prestigelöshet.

.

Outlook retreat

Outlook Retreat är en mötesplats för att diskutera och utveckla tankar om ledarskap, personlig utveckling och företagande.

Seminarier

Vi genomför seminarier inom bl a omvärldsanalys, kommunikationsstrategi och förändringsarbete.

Medarbetare/Nätverk 

Peter-DSC_5634.jpgErikson Outlook arbetar med nätverk av resurser som anpassas efter varje kunds behov. Det ger bästa möjliga kompetens för olika uppdrag och flexibla kostnader.

 

Peter Erikson driver Erikson Outlook. Du når Peter på mail peter@eriksonoutlook.se eller telefon 0704-203300.

 

Peter har bl a erfarenhet som kommunikationschef på TCO. Tidigare har han varit VD för den svenska och nordiska verksamheten i konsultföretaget Grayling med drygt 50 medarbetare. Grayling är ett av världens största fristående PR-konsultföretag.

 

Under 90-talet drev han Rikta Kommunikation i olika roller som vd och styrelseordförande. Innan tiden på Rikta var Peter informationsdirektör vid ASG och konsult vid BNL Information. Han har även arbetat med pressjour och chefsinformation på SJ och med marknadskommunikation vid VISA.

 

Peter har även varit styrelseordförande i OBH Nordica under nio år, styrelseordförande i Prime PR och styrelseordförande i Pangea Design. Han har även haft ett antal andra styrelseuppdrag i företag och organisationer.

 

Peter har studerat pedagogik, sociologi och psykologi vid Lunds universitet och nationalekonomi vid Stockholms universitet. Han har även gått RMI-Berghs utbildning Information/PR. Under senare år har han deltagit i utbildningar inom strategi och ledarskap vid Insead i Paris, IMD i Lausanne, Harvard Business School i Boston och Institutet för företagsledning (IFL) i Stockholm.

Nyheter

2015-05-12

Ny ledarskapsbok

Det är inte lätt att vara ledare i dagens företag och organisationer. Den allt snabbare förändringstakten innebär att det blir svårare att göra rätt vägval. Ändå kan relativt enkla lösningar finnas runt hörnet. De små stegens förändring och förbättring visar sig oftast

vara mer effektiva än drastiska grepp som skapar förvirring.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda

situationer där ledarskapet brustit och där läsaren får en inblick i vad man kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

 

2013-08-27

Samarbete med Reformklubben

Erikson Outlook inleder ett samarbete med konsultföretaget Reformklubben som har drygt 20 medarbetare. Samarbetet innebär att Peter Erikson kommer att stödja Reformklubben i flera affärsutvecklingsprojekt framöver. Erikson Outlook kommer också att ha sitt kontor i Reformklubbens lokaler.

 

2013-04-11

Peter Erikson är ny ledamot i advisory board för Hero Kommunikation, som är ett av Sveriges snabbväxande pr-konsultföretag. Bland övriga ledamöter i advisory board märks bl a Inger Holmström, tidigare kommunikationsdirektör på Posten och Vattenfall. 

Hero Kommunikation har bl a följande företag och organisationer som kunder: BDO, Handelsbanken, LRF, Stockholms stad och Vårdföretagarna.

 

2013-01-30

Bland nyinkomna uppdrag märks bl a följande:

- Ansvarig för upphandling av ny PR-byrå till större

  energiföretag

- Utbildningsuppdrag för kommunikationsstrategi för

  statlig myndighet

- Krishantering för konsumentföretag

 

2013-01-25

Peter Erikson medverkar som föreläsare på Berghs utbildning "Communication Management" under våren. Peter har ansvarat för utbildningen under fem år, men lämnade vid nyåret över kursansvaret till Andris Zvejnieks, en av Sveriges mest erfarna informationschefer.

 

Sök

Skriv in det du vill söka efter här